Zoeken

Demper multi-test

6: LeoVince

20 juni 2003

Accessoires

Inhoudsopgave
Demper multi-test
2: Akrapovic
3: Arrow
4: Bos
5: Laser
6: LeoVince
7: Remus
8: Sebring
9: Yoshimura
10: Overzicht gegevens
Pagina 11
11: Meetgegevens
12: Prijsvergelijk
12: Conclusie
14: De Testdag

LeoVince

De LeoVince SBK, uitgevoerd in titanium, prijs €482,-

LeoVince is de tweede Italiaanse fabrikant in onze multi-test, een nog vrij jong bedrijf opgericht in 1987 en ook zeer actief in met name het Italiaanse racewereldje. Maar ook in de middenmoot van het WK Supersport en Superbike rijden een paar rijders met LeoVince SBK. De echte racefanaten onder ons weten vast nog wel dat ook onze eigen Wilco Zeelenberg ermee gereden heeft, in de Thunderbike klasse, de voorloper van het huidige WK Supersport.

De vermogens- en koppelgrafiek:

De LeoVince demper toont qua vermogensafgifte een opvallende overeenkomst met de Arrow demper, zij het 0,6 pk minder, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Wij ontvingen van de importeur een "racing can" zoals dat bij LeoVince heet en dus zonder db-killer, men levert echter ook "approved cans" en die zijn uiteraard wel met db-killer. In tegenstelling tot de andere titanium dempers, ontvingen wij van LeoVince ook de link-pipe in titanium uitvoering, waardoor er een mooi éénkleurig geheel ontstond beginnend vanonder het blok en eindigend naast de achterband. Aardig detail ook was het meegeleverde, simpele maar effectieve, hulpgereedschap om de trekveren tussen demper en link-pipe te monteren, iets wat wij bij de overige dempers niet aantroffen.

Klik hier voor het geluid van de LeoVince Importeur : (Voor België en Nederland) Roger Erzeel Tel. 0032475846680 Fabrikant : www.leovince.com