Zoeken

Avon roept Cobra Crome terug om plots wegvallen bandenspanning

27 maart 2020
Avon heeft een terugroepactie uitgerold voor de twee jaar geleden gelanceerde Cobra Chrome. Een eventuele productiefout kan leiden tot een snelle daling van de bandenspanning.

Safety Gate, het Europese waarschuwingssysteem voor terugroepacties, meld vandaag dat Avon een terugroepactie heeft uitgerold voor de Cobra Chrome. Door een eventuele productiefout kan plots de bandenspanning wegvallen, wat kan leiden tot een crash. 

De melding kwam vanuit Duitsland, onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om Cobra Chrome banden die in de periode 8 april 2018 tot 1 juni 2019 zijn geproduceerd, maar onbekend is of het om een specifieke bandenmaat gaat, of dat het probleem zich bij alle maten voor kan doen. 

Volgens het Rapid Alert zullen de Cobra Chrome banden terug moeten worden gehaald door de fabrikant. 

De Nederlandse Avon distributeur Hoco Parts was nog niet op de hoogte van deze terugroepactie, maar heeft tegenover Motorfreaks bevestigd a) uit te zoeken om welke bandenmaten het exact gaat en b) aan te geven welke actie zal worden ondernomen. 

We verwachten in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen, maar het moge duidelijk zijn dat rijden met Cobra Chrome banden uit de genoemde productieperiode niet verstandig is.

Update 30-03:
De terugroepactie betreft slechts één bandenmaat: de 240/50/16, een bandenmaat die in Nederland niet is verkocht. Distributeur Hoco Parts had wel enkele banden in deze maat op voorraad liggen, maar deze zijn conform de terugroepactie retour naar Avon in Engeland gegaan.