Zoeken

Yamaha onthult T7 concept

8 november 2016
We hadden 'm eerlijk gezegd al als nieuw 2017 model verwacht, maar Yamaha vond dat blijkbaar nog te vroeg. Wat op de EICMA in Milaan wel werd gepresenteerd is een nieuw conceptmodel T7 als opvolger van de XT660Z Ténéré.

Met pijn in het hart zullen ze bij Yamaha afscheid hebben moeten nemen van de XT660Z Ténéré, die 33 jaar geleden werd geïntroduceerd tijdens de show van Parijs en vanaf die tijd onafgebroken - en met succes - onderdeel was van het gamma van Yamaha. Ter illustratie: gedurende de eerste 10 jaar - tussen 1984 en 1994 - werden 61.000 verkocht. Moeten, want de fiets voldeed niet aan Euro4.

Was de Ténéré toch nog wel redelijk straat georiënteerd, het T7 Concept is overduidelijk meer richting het niet geasfalteerde ontwikkeld. En daarmee doorbreekt Yamaha het beeld van de huidige 'Allroad' generatie, die eigenlijk totaal ongeschikt zijn om écht offroad te rijden.  

Een team van ontwerpers, technici en testrijders van het officiële rallyteam in Frankrijk, R&D in Italië, GK Design in Nederland en Yamaha Motor in Japan waren zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe T7 concept. Het doel was een motor te ontwikkelen waarmee de waarin de visie van Yamaha voor de volgende generatie Adventure motoren tot uitdrukking zou komen.

Het nieuwe Yamaha T7 concept is een volledig functionerend prototype dat is ontwikkeld voor een perfecte balans tussen op de weg en off-road rijden. De fiets is gebaseerd op een compleet nieuw rijwielgedeelte dat in het verlengde ligt van een speciaal ontwikkelde uitvoering van Yamaha's veelgeprezen 700cc 'CP2' motorblok, dat we al kennen van de MT-07

Met een aluminium brandstoftank, LED koplampen met vier projectoren, een carbon kuip en beschermplaat, en een speciaal gemaakt Akrapovič uitlaatsysteem, evenals de zeer specifieke KYB voorwielophanging, geeft de T7 een visie op de ideale Adventure machine, en speelt hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van Yamaha's Adventure modellen van de volgende generatie.De productieversie van de T7 zal in 2018 op de markt worden gezet.