Zoeken

Triumph onthult Bonneville T120 en T120 Black

28 oktober 2015
Triumph heeft de Bonneville retro-klassieker voor modeljaar 2016 flink vernieuwd. De Bonneville T120 en T120 Black zijn volgens de Britten vervaardigd met veel aandacht voor detail, kwaliteit en afwerking dat alleen wordt geëvenaard door de functionaliteit en de prestaties van deze moderne klassieker.

Triumph Bonneville_T120_T120_Black

Van de grond af aan compleet nieuw opgebouwd is een betere omschrijving van de nieuwe Triumph Bonneville T120 en T120 Black. Om te beginnen bij het motorblok, dat compleet nieuw ontwikkeld is. De nu 1.200 cc paralleltwin is vooral op koppel getuned en levert volgens Triumph zijn maximale waarde van 105 Nm al bij 3.100 toeren - een verbluffende toename van 54% ten opzichte van de huidige generatie Bonneville.

Het motorprofiel is fraai vormgegeven met belangrijke traditionele stijlelementen van de legendarische Bonneville-motoren uit de jaren '60, met een subtiele verwerking van eigentijdse componenten om het iconische silhouet van het blok te behouden. Het niveau van de afwerking heeft ook een nieuw hoogtepunt bereikt, met geborsteld aluminium sierkappen voor de motor en elegante bronzen details op de T120, en zwarte sierkappen met bewerkte aluminium details op de T120 Black.

Met de bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph’s nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en motormanagementsysteem, is de zestraps 1200-cc Bonneville-motor voorzien van een karaktervolle toon en een ontstekingsinterval van 270 graden voor een soepele, lineaire vermogensafgifte.

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 1200cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik.

Triumph Bonneville T120

Tot slot sluiten de geheel nieuwe, elegante peashooter-uitlaten aan op een rechttoe-rechtaan-ontwerp dat wordt bereikt met een ingenieus dubbelwandig verloop van de pijp via het katalysatorhuis en weer naar buiten. Deze machine maakt het echte geluid van een Britse twin, met een diepe, volle klank van de uitlaat die volledig past bij het karakter van de T120, op een niveau dat je wenst en verwacht.

Beide Bonneville T120-modellen hebben een geheel nieuw ontworpen chassis en vering, die volgens Triumph is ontwikkeld voor relaxt en nauwkeurig rijden, iedere dag, de hele dag, met of zonder duopassagier.

Zaken als neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit gecombineerd met een comfortabeler zadel en langere veerweg voor meeslepende, maar ontspannen ritten hebben centraal in de ontwikkeling van de nieuwe Bonneville gestaan. Met de relaxte rijhouding, standaard handverwarming, middenbok en een handgreep voor de duo zijn de Bonneville T120 en T120 Black volgens Triumph volledig uitgerust voor maximaal comfort en functionaliteit voor in de echte wereld.

De nieuwe vormgeving van de Bonneville T120 en T120 Black is geïnspireerd door de legendarische Bonneville uit 1959, met meer van het oorspronkelijke DNA en stijlverwijzingen, details en kennerken van z’n beroemde voorganger. Ondanks het retro karakter zijn de fietsen onderhuids zeker niet ouderwets. ABS, ride-by-wire, tractie controle, twee verschillende rijmodi (Road en Rain), een slipper assist koppeling, LED verlichting, een USB oplaadpunt en een contactsleutel met startonderbreker is standaard voorzien.

Triumph Bonneville T120 Black

De Bonneville T120 is verkrijgbaar in vier klassiek geïnspireerde kleurenschema’s, Cranberry Red en Aluminium Silver, Jet Black en Pure White, Jet Black en Cinder Red. De T120 Black is verkrijgbaar in twee ruige, venijnige kleurenschema’s, Jet Black en Matt Graphite. Beide uitvoeringen zijn vanaf april leverbaar, de prijs wordt in een later stadium bekend gemaakt.