Zoeken

Suzuki ontwikkelt nieuwe GSX-R750?

21 maart 2017
Na dit jaar een compleet nieuwe GSX-R1000 te hebben gelanceerd gaat Suzuki ook de kleine GSX-R vernieuwen. Volgens onze collega's van Australian Motorcycle News wordt momenteel in Hamamatsu echter alleen aan een nieuwe GSX-R750 gewerkt.

Het is een publiek geheim dat bij Suzuki de GSX-R familie wordt vernieuwd, maar dat de 600 zou komen te vervallen hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Al sinds jaar en dag zijn de GSX-R750 en GSX-R600 een gezamenlijk ontwikkelingsproject geweest. En aangezien Suzuki zelf al had gezegd de GSX-R trouw te blijven lag het in de lijn der verwachtingen dat er een nieuwe 750 én 600 zou gaan komen.

Onze Australische collega's van Australian Motorcycle News weten nu echter te melden dat in Hamamatsu momenteel alleen aan een nieuwe GSX-R750 wordt gewerkt. En dat de verschillen ten opzichte van het huidige model niet wereldschokkend zullen zijn. Volgens AMCN zal het vermogen van de nieuwe zevenenhalf niet veel afwijken van het huidige model, dat officieel alleen nog maar als overjarig model verkrijgbaar is. Ook het rijwielgedeelte zal grotendeels hetzelfde zijn.

Wat we ons dan wel bij de nieuwe GSX-R750 moeten voorstellen? Enerzijds zal de vering zijn aangepast aan de huidige norm, maar interessanter zal de toepassing van elektronica à la z'n grote broer de GSX-R1000 zijn. Waarbij te denken is aan de laatste generatie Bosch tractie controle, wheelie controle en ABS. En dát is natuurlijk wél vet. Ook is het te verwachten dat het design een weerspiegeling van de nieuwe GSX-R1000 zal zijn.

Volgens AMCN zou de nieuwe GSX-R750 al eind dit jaar z'n opwachting kunnen gaan maken op de EICMA in Milaan als 2018 model. We zijn benieuwd...

Bron: AMCN