Zoeken

NL Edition pakket voor Versys 1000

15 januari 2018
Het blijft een vreemde eend in de bijt, maar dan wel een eend die tegenwoordig een stuk appetijtelijker oogt. Waar we 't over hebben? De Kawasaki Versys 1000, waarvoor Team Green een 'NL Edition pakket' heeft uitgebracht. Uiteraard exclusief voor de Kawasaki dealer in Nederland.

Waar de meeste merken zich stuk blijven bijten op de ongenaakbare koning van de Allroads, de BMW R1200GS, heeft Kawasaki zich nooit in die stijd gemengd en het in het 'dikke' segment van meet af aan over een andere boeg gegooid. Niet alleen door te kiezen voor 'slechts' 1000cc, maar bovenal door in plaats van een twin te kiezen voor een viercilinder lijnmotor. 

Dat klinkt misschien vreemd voor een Allroad, maar zo moet je de Versys dan ook niet zien. Niet als een wannabe Allroad, maar meer als op hoge poten gezette Sport Tour die over de comfortabele zit van een Allroad beschikt. In een weekend op en neer naar Saint Tropez om bij familie of vrienden effe op de koffie te gaan? Doet 'ie met gemak, die Versys.

Om die lange afstand capaciteiten te onderstrepen wordt de Versys 1000 bij ons in Nederland al standaard geleverd als "Tourer Edition", wat zoveel betekend als standaard monokey geïntegreerde zijkoffers met luxe binnentassen, handkappen, een tankpad en een middenbok. Volgens de groene jongens is de fiets daarmee zelfs de meest compleet uitgeruste motor in zijn klasse, maar heeft voor 't gemak wel de kaders van die klasse niet omlijnd. 

Voor de meest veeleisende motorrijders introduceert Kawasaki het ultieme “NL Edition pakket”. Dit pakket combineert de meest populaire extra accessoires en maakt de Versys 1000 ongekend compleet. Het “NL Edition pakket” kost slechts  € 799 extra en bestaat uit een monokey Topkoffer in kleur, LED mistlampen, frame beschermers en een navigatiesteun.



De 2018 Versys 1000 is verkrijgbaar vanaf € 14.299,- en leverbaar in het Zwart (Metallic Flat Spark Black), afgewerkt met een sportieve groene striping, Rood (Candy Fire Red) en als SE in Lime Green (Candy Lime Green) met zeer fraaie zwarte graphics.