Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2021 Z900

20 september 2020
Je zult nog wel een paar maandjes moeten wachten totdat ze bij de Kawa dealer te aanschouwen zijn, maar Kawasaki heeft de nieuwe kleuren van de Z900 bekend gemaakt - de motor waarvan we wel durven te stellen dat 't de meest succesvolle Naked is die Team Green ooit heeft gemaakt. Of op z'n minst in de recente geschiedenis.

"Premium loopt dit jaar voor geen meter, maar alles wat tussen de 8 en de 12 (duizend euro, red.) zit is op dit moment niet aan te slepen, zo hard als het gaat." Een veelgehoorde uitspraak toen in het begin van de coronacrisis de hele wereld in lockdown zat en in veel landen recreatief motorrijden aan banden was gelegd, behalve Nederland. 

Voor ons hoefden ze daar geen tekeningske bij te maken. Met alle grenzen op slot werden vakanties massaal geannuleerd en het geld dat daarmee werd bespaard werd aan andere dingen gespendeerd. "Ik ga dit jaar niet op vakantie, dus ga ik maar investeren in mijn hobby", was het veelgehoorde aankoopargument bij de dealer. 

Met een prijskaartje van net iets meer dan € 10.000 zat de Z900 precies in het prijssegment wat als de brandweer ging. Tel daarbij op dat Kawasaki de Z900 voor 2020 een flinke update had gegeven met onder andere instelbare rijmodi en tractie controle, een TFT kleurendisplay met Bluetooth connectiviteit en LED verlichting rondom, en het is niet vreemd dat 'ie al aan het begin van de zomer was uitverkocht. 

Dus zullen ze bij Kawasaki Benelux enerzijds best trots zijn dat de Z900 de best verkochte Naked in z'n klasse is, maar tegelijkertijd balen als een stekker dat ze d'r op voorhand niet meer van hebben ingekocht.

Het goede nieuws is dat ze in Hoofddorp de bestelling voor de 2021 kleuren al de deur uit hebben gedaan, het slechte nieuws is dat je tot medio december zult moeten wachten voordat ze bij de Kawasaki dealer te aanschouwen zullen zijn. 

De 2021 Z900 is leverbaar in de kleuren Metallic Spark Black / Metallic Flat Spark Black / Red, Pearl Blizzard White/ Metallic Spark Black en Metallic Spark Black / Metallic Flat Spark Black / Green. De prijzen zullen later dit jaar bekend worden gemaakt.