Zoeken

Mr Martini Kawasaki Vulcan 70: retro-klasieke caféracer

21 juni 2016
Geïnspireerd door en als eerbetoon aan de legendarische Kawasaki H1 Mach 500 uit 1973 heeft de Italiaanse custombouwer Nicholas Martini een bijzondere retro-kit ontwikkeld voor Kawasaki’s verrassend populaire Vulcan S, genaamd “Vulcan 70”.

Kawasaki MrMartini_comparison_3x

Kawasaki’s Vulcan S begint zich langzaam te ontpoppen tot een uitstekend basispakket om als custombouwer helemaal op los te gaan. Eind vorig jaar maakte het Franse Officina MRS furore met Vulcan S special die tot caféracer was omgebouwd, nu heeft de Italiaanse custombouwer Nicholas Martini de legendarische H1 als uitgangspunt gehad.

Geïnspireerd door die roemruchte 500cc tweetakt machine uit de jaren ’70 van de vorige eeuw ging Martini aan de slag met een kit die de populaire Vulcan S transformeert tot een geweldige retro Café Racer, zonder dat hierbij de technische aspecten van de motor veranderd hoefden te worden.

MrMartini Kawasaki_Viste_moto-21

Nicholas Martini:
Het lange subframe met duo zadel, de dubbele uitlaat met kenmerkende knik en de ronde koplamp waren de eerste details die mij inspireerden voor deze kit. Het doel van dit unieke project is om een nog breder publiek bekend te maken met de veelzijdigheid van de Vulcan S. Zowel oudere rijders die de jaren ’70 zelf hebben meegemaakt, als jongere rijders vinden de unieke retro look van de “Vulcan 70” fantastisch. De beslissing om voor de looks van de Mach modellen te gaan bleek de perfecte keuze om de Kawasaki “wow-factor” van de jaren ’70 te doen herleven.

MrMartini Kawasaki_dettagli_moto-8

De “Vulcan 70” kit bestaat uit: subframe met duo zadel, zijpanelen, duo voetsteunen, rem- en koppelingshendel, stuur, koplamp, achterlicht, knipperlichten en een schitterende Zard uitlaat. De kit zal zowel in het groen als in het rood beschikbaar zijn. Vooralsnog is de “Vulcan 70” kit alleen in Italië op bestelling leverbaar en is de productie gelimiteerd tot 100 stuks.

MrMartini Kawasaki_Viste_moto-28