Zoeken

Kawasaki Z900: sub-liter Naked Sport

8 november 2016
De middenklasse begint zich steeds meer naar boven te verschuiven. Op de EICMA in Milaan heeft Kawasaki het doek gelicht van een compleet nieuwe Z900, die maar liefst 12 pk sterker en 20 kilo lichter is dan de uiterst succesvolle Z800 die hij opvolgt.

Een revolutionaire Naked met een subliem rijwielgedeelte en een ultramodern design, dat is volgens Team Green de compleet nieuwe Z900 in een notendop. De Z900 heeft - net als de nieuwe Z650 - een superlicht Trellis frame en wordt aangedreven door een compleet nieuwe viercilinder krachtbron, die wordt opgegeven voor een topvermogen van 125 pk.

De nieuwe Z900 is, zo beweert Kawasaki, verrassend veelzijdig en compleet. De fiets is niet alleen ontworpen om gemakkelijk en ontspannen sportief te kunnen rijden, maar ook om een maximale rijsensatie te kunnen geven aan meer ervaren Z-rijders. Het hoge uitrustingsniveau met onder meer een Assist & Slipper koppeling en een grafisch meervoudig instelbaar display matchen het moderne LED achterlicht met Z-patroon en de fraaie nieuwe 5-spaaks lichtgewicht wielen met sterpatroon.

De nieuwe 125pk sterke viercilinder krachtbron is al even veelzijdig met spectaculaire prestaties bij hoge toeren en een heerlijk veel souplesse en koppel in het lage en midden toerengebied. Doordat de eerste vijf versnellingen relatief kort gegeard zijn biedt de nieuwe Z900 een sensationele acceleratie, terwijl de zesde versnelling fungeert als “overdrive” voor een rustige loop en meer comfort op langere afstanden. 

De Z900 wordt gebouwd met een revolutionair nieuw Trellis frame, een constructie die voor het eerst werd toegepast bij de Supercharged Ninja H2R. Hierdoor is het gewicht van het frame beperkt gebleven tot slechts 13,5kg! Daarnaast zorgt de nieuwe uit aluminium vervaardigde swingarm voor nog meer gewichtsbesparing. Dankzij de horizontaal geplaatste achterschokdemper wordt het gewicht van de motor eveneens perfect gecentraliseerd voor een neutraal stuurgedrag. In totaal is ten opzichte van de Z800 20 kilo aan gewicht bespaard.De nieuwe Z900 zal begin 2017 in de showroom van de Kawasaki dealer staan.