Zoeken

Italjet Buccaneer 250i: Retrobike met een vleugje Chinees?

10 december 2014
Op een motorshow in het Guangzhou heeft de Chinese scooterfabrikant Longjia onder de merknaam Italjet de Buccaneer 250 gepresenteerd. Longjia heeft voor de motor ook in Europa patent aangevraagd, waardoor de motor binnen afzienbare tijd ook op de Europese markt te verwachten is.

Italjet Buccaneer_250

Officieel is er nog niets bekend over een eventuele overname of samenwerking tussen het Chinese Longjia en Italjet, maar afgaand op deze Buccaneer 250i lijkt het daar wel op. De op een motorshow in Guangzhou als Italjet Buccaneer 250i gepresenteerde fiets is namelijk identiek aan een motor waarvoor onlangs door Longjia in Europa patent is aangevraagd.

Met de naam Buccaneer 250i grijpen de Chinezen terug naar de Italjet Buccaneer 125 uit de jaren '70 van de vorige eeuw die door een Yamaha V-Twin werd aangedreven. In die tijd haalde Italjet hun motoren trouwens overal vandaan, ook motorblokken van Minardi, Morini, MZ, CZ en zelfs Triumph werden door het van oorsprong in Bologna gevestigde bedrijf gebruikt.

De Buccaneer 250i wordt net als de oorspronkelijke fiets aangedreven door een kleine V-Twin van in dit geval 250 cc, dat een eenvoudig rijwielgedeelte is gemonteerd. Het design is met de nodige retro-saus overgoten wat de motor zeker niet misstaat. De uitlaat wisselen voor een hoge variant en je hebt een kleine versie van de Scrambler die door Ducati momenteel wordt gelanceerd.