Zoeken

Husqvarna onthult 701 Enduro

27 oktober 2015
In navolging op de eerder vrijgegeven 701 Supermoto heeft Husqvarna nu de 701 Enduro onthuld. De 701 Enduro is volgens Husvarna een belangrijke stap in het dual-purpose en middenklasse Adventure segment.

Husqvarna 701 Enduro

De 701 Enduro is volgens Husqvarna van de grond af aan nieuw opgebouwd, waarbij het uitgangspunt was trouw aan de iconische kernwaarden van het merk te blijven. De fiets moest daarnaast op het gebied van vermogen, gewicht, technologie en performance leidinggevend zijn.

Koppend hart van de 701 Enduro is een 67 pk sterke 690 cc ééncilinder, met dubbele bougies, instelbare mappings en ride-by-wire gasklepbediening. De gasrespons moet zodanig zijn dat ‘ie voor alle niveaus geschikt is, van rookie tot ervaren Enduro specialist.

Het blok is een Chroom-Molybdeen stalen trellis buizenframe gemonteerd, dat voor optimale feedback zowel op straat als in het zand is ontwikkeld. Aan de voorkant is een WP 4CS upside down met gesloten cartridge gemonteerd, het achterwiel wordt door middel van een volledig instelbare WP monoshock afgeweerd.

Bijzonder aan de Husqvarna 701 Enduro is het regelbare ABS systeem met speciale offroad setting, waarbij voor de remmen op zich de keuze op Brembo is gevallen.

De Husqvarna 701 Enduro is vanaf november 2015 leverbaar, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.