Zoeken

Hero stap dichter bij lancering HX250R

10 oktober 2014
Hero, ’s werelds op een na grootste motorfabrikant, is weer een stap dichter bij een Europese lancering van de HX250R supersport. De Indiase motorfabrikant heeft namelijk recentelijk de merknaam HX250R in Europa geregistreerd.

Hero 2015_HX250R

Bij ons mag een 250cc als een veredelde brommer worden gezien, maar aan de andere kant van de wereld is het een heel ander verhaal. Sterker, de HX250R is zowaar een nieuwe mijlpaal voor de Indiase motorfabrikant die niet eerder een motor met een zó grote cilinderinhoud op de markt heeft gezet.

De HX250R is het resultaat van een samenwerking die Hero met Erik Buell Racing is aangegaan. Met een cilinderinhoud van 250cc, een vermogen van 31 pk en een rijklaargewicht van 138 kilo is de HX250R een gedegen concurrent van de CBR250R, die niet alleen over minder vermogen beschikt, maar ook nog eens een flink stuk zwaarder is.

Dat de HX250R de CBR250R naar de kroon steekt is trouwens niet vreemd, tot enkele jaren geleden was Honda een belangrijke handelspartner van Hero.

Begin dit jaar werd al bekend gemaakt dat de lancering op de Indiase markt, die voor eind dit jaar staat ingepland, zou worden gevolgd door een lancering op andere globale markten via het EBR netwerk. Met de EICMA voor de deur is het niet ondenkbaar dat die beurs door Hero zal worden aangegrepen om de HX250R op de Europese markt te presenteren.