Zoeken

Harley-Davidson lanceert Road Glide Special

6 augustus 2014
Enkele weken voor de presentatie van de volledig 2015 line-up heeft Harley-Davidson al een klein voorproefje gegeven met de Road Glide Special. Ontstaan met DNA uit Project Rushmore werd dit stoere Touring-model met zijn unieke haaienneus op de Sturgis Motorcycle Rally in South Dakota gepresenteerd.

Harley-Davidson 2015 Road Glide Special

Vijf jaar nadat de productie werd stilgelegd heeft Harley-Davidson de Road Glide een nieuw leven ingeblazen. De Road Glide werd in 1998 gelanceerd als opvolger van de Tour Glide en maakte elf jaar lang deel uit van de Harley-Davidson line-up, waarna de productie van de fiets met kenmerkende haaienneus ten einde kwam.

Matt Levatich, President en Chief Operating Officer van Harley-Davidson Motor Company:
De Road Glide heeft altijd ongelooflijk fanatieke fans gehad. Daarom is het zowel voor onze klanten als voor ons bedrijf zo te gek dat hij weer terug is in onze line-up. Met Project Rushmore-technologie, intuïtieve features en waanzinnige nieuwe styling leveren we een verbeterde motorfiets aan Road Glide-adepten en de vele andere fans die op zoek zijn naar meer Project Rushmore-opties.

De nieuwe Road Glide Special is volgens de Amerikanen van een nieuw, rebels ontwerp voorzien waarvoor men zich alleen het beste ten doel heeft gesteld: van nieuwe Dual Reflector Daymaker LED-koplampen (je zou haast denken dat men bij Harley een speciale afdeling heeft om alleen al de benamingen te bedenken) tot met de hand instelbare onopvallende achtervering.

Mike Goche, Manager Product Planning bij de Harley-Davidson Motor Company:
De Road Glide is altijd een bike geweest voor rijders die niet met de meute mee lopen, mensen die in hun zoektocht naar vrijheid iets bijzonders willen uitstralen. Dit nieuwe model brengt een ode aan die spirit en biedt tegelijkertijd significant meer comfort en het hele pakket aan Project RUSHMORE-features waarmee we zo goed gescoord hebben bij touring-rijders overal ter wereld.

Volgens Harley is de nieuwe Splitstream kuip van de Road Glide Special gevormd door ontelbare uren in de windtunnel en moet de vorm turbulenties rond je helm reduceren, zonder daarbij inbreuk op de airflow naar je lichaam te doen. De nieuwe Dual Reflector Daymaker LED-koplampen branden een gat in zelf de meest zwarte nacht.

Centraal in de binnenkuip zit het Boom! Box 6,5GT infotainment systeem met touchscreen bediening en GPS navigatie, die ook met op het stuur geplaatste twee joysticks te bedienen is. Touring features zijn onder andere One-Touch harde zadelkoffers, cruise control en het Reflex gecombineerde ABS remsysteem. De Road Glide Special wordt aangedreven door het welbekende Twin Cam 103 Cubic Inch V-Twin motorblok.

Harley-Davidson 2015 Road Glide Special

Hoeveel de Road Glide Special moet gaan kosten en vanaf wanneer de motor leverbaar is, is nog niet bekend.