Zoeken

Ducati Unica: voor wie een echt unieke Ducati wil

27 januari 2022
Goed nieuws voor diegenen voor wie de meest exclusieve Limited Editions nog te veel een massaproduct zijn. Ducati introduceert Ducati Unica, een uniek programma voor diegenen die zelf de one-of-a-kind Ducati van hun dromen willen samenstellen.

Met Ducati Unica opent het Centro Stile Ducati haar deuren voor Ducatisten wereldwijd en begeleidt ze bij het verwezenlijken van hun droom, om rechtstreeks met ontwerpers en technici samen te werken om een motor te ontwikkelen die uniek is op de wereld. 

Ducatisten die van het programma gebruik gaan maken worden persoonlijk in het Ducati Centro Stilo uitgenodigd, waar ze hun wensen bij de ontwerpers kunnen neerleggen en gedurende periodieke bezoeken het proces van hun eigen motor kunnen volgen. En daarmee, aldus Ducati, zelf het niveau van toewijding en aandacht voor detail van Ducati voor elk custom project kunnen aanschouwen. 

Met de steun van de professionals van de ontwerpstudio zal het project worden ingekleurd, waarbij elk detail wordt vastgelegd: van materiaalkeuze tot speciale kleuren en Ducati Performance accessoires. Alles in overeenstemming met de ontwerpcriteria die een Ducati een Ducati maken. 

Elke fase van de ontwikkeling zal door Ducati worden gedocumenteerd, waardoor de Lucky Bastards die zich dit kunnen veroorloven vanaf de eerste schets tot de opleveringsceremonie bij het project betrokken zijn.



Andrea Ferraresi, directeur van Centro Stile Ducati: 
"Design is een onderscheidend element van onze creaties. We wilden Ducatisti de kans geven om zichzelf nog meer te identificeren met hun eigen motor, waardoor het een directe uitdrukking is van ieders individuele stijl."

"Daarom creëerden we Ducati Unica, een exclusief programma dat getuigt van de uitmuntendheid van Made in Italy, waarvan Ducati een vertegenwoordiger is in de wereld. Een opwindende en onvergetelijke ervaring van maatwerk die direct in ons Centro Stile kan worden ervaren. Het moment waarop Ducatisti eindelijk hun motor ziet is erg spannend voor ons in het Centro Stile en een bron van grote trots."


Elke Ducati Unica wordt bij uitlevering vergezeld van een certificaat van uniciteit, dat zijn originaliteit bevestigt en de niet-repliceerbaarheid ervan verzekert.

Het niveau van uniekheid en de obsessieve aandacht voor detail van elk Ducati Unica-project betekent dat het bedrijf slechts een extreem beperkt aantal verzoeken per jaar kan accepteren, en alleen verzoeken die in overeenstemming zijn met de waarden van het merk.

Ducati-dealers zijn een integraal onderdeel van het project. Door contact met hen op te nemen, kun je de informatie verkrijgen die nodig is om toegang te vragen tot het programma, dat wereldwijd wordt uitgebreid en van toepassing is op de Ducati en Scrambler Ducati modellen.