Zoeken

Ducati Supersport komt terug

6 juli 2016
Ducati gaat de oude Supersport weer in ere herstellen. Tijdens het WDW werd de bezoekers een preview van de nieuwe Supersport S gegund, maar ondanks de strenge beveiliging is een foto van de nieuwe fiets uitgelekt.

Ducati 2017_Supersport

Het hing al een tijdje in de lucht dat bij Ducati aan een moderne versie van de oude Supersport werd gewerkt. Van de huidige Panigale Superbike familie is zelfs de 959 Panigale al overkill voor op straat en eigenlijk alleen geschikt voor op het circuit, tenzij je het leuk vindt jezelf op straat continue te pijnigen.

Dat, én het behoorlijk forse prijskaartje dat tegenwoordig aan een Supersport hangt is de grootste reden van de ingestorte verkoopcijfers, aan populariteit heeft de Supersport in al die jaren daarentegen nog niets ingeboet. Kijk anders maar naar de verkoop van tweedehands motoren, waar de Supersport nog altijd het grootste aandeel heeft.

Bij Ducati hebben ze dat ook ingezien en hebben om die reden de oude Supersport weer uit de kast gehaald. Waar de vierkleps 851 het sportieve vlaggenschip van Ducati was, dat volledig op het circuit was georiënteerd, waren de Supersport motoren de sportieve Ducati’s voor op straat. Precies die strategie is nu opnieuw bij de nieuwe Supersport toegepast, die niet als instapmodel van de Superbike familie, maar als sportief model voor op straat moet worden gezien.

De nieuwe Supersport, die als Supersport en Supersport S (met Öhlins vering) op de markt zal worden gezet, wordt in tegenstelling tot de oude Supersport niet meer door een luchtgekoelde tweeklepper aangedreven, maar door een compleet nieuw ontwikkeld 939 motorblok, dat van het motorblok van de huidige Hypermotard 939 is afgeleid. De boring x slag is gelijk, maar verder is 80% van het blok nieuw.

Wat design betreft heeft de nieuwe Supersport duidelijk trekjes van de Panigale meegekregen. Zo lijkt de koplamp bijna een op een te zijn overgenomen, maar is compleet nieuw in nu van dagrijverlichting voorzien. Het dashboard is compleet nieuw en voorbereid op het Ducati multimedia systeem dat we al kennen van de Multistrada 1200. Qua performance en prijs zal de nieuwe Supersport (en Supersport S) een stuk onder de huidige 959 Panigale liggen.

Bron: MCN