Zoeken

Ducati Multistrada 939 gespot

21 september 2016
We hebben er lang op moeten wachten, maar binnen afzienbare tijd is het eindelijk zo ver: Ducati gaat een kleine versie van de Multistrada 1200 op de markt zetten. De Multistrada 939 is recentelijk tijdens testwerkzaamheden gespot.

Ze zijn flink aan het knallen bij Ducati. Naast de terugkeer van de Supersport, die tijdens het WDW in een afgesloten container werd gepresenteerd maar waarvan toch spionagefoto’s naar buiten werden gelekt, de terugkeer van de luchtgekoelde Monster, die in het wild werd gespot en een tweetal nieuwe varianten op het Scrambler thema, waarvoor recentelijk CARB documenten zijn aangevraagd, gaat Ducati eindelijk een kleinere versie van de populaire Multistrada 1200 lanceren.

De nu in het wild gespotte Multistrada 939 wordt aangedreven door het 937cc motorblok dat dit jaar z’n debuut heeft gemaakt in de nieuwe Hypermotard en Hyperstrada 939. Net als bij de ‘kleine’ Panigale heeft ook de ‘kleine’ Multistrada een dubbelzijdige achterbrug, maar verder lijkt het design als twee druppels op de 1200. Het zou ons ook niets verbazen als het prachtige TFT scherm van de 1200 voor een LCD scherm is ingeruild, net als Ducati bij de Panigale 959 heeft gedaan.

Motorisch gezien zal de Multistrada 939 dezelfde specs hebben als de Hypermotard, ofwel een topvermogen van 113 pk en een koppel van 98 Nm. Dat zijn er een vracht minder dan de 1200, maar nog altijd meer dan genoeg om rap vooruit te komen. Het niveau van elektronica verwachten we ook op hetzelfde niveau als de Hyper, ofwel 3 rijmodi en instelbare tractie controle. Het is niet ondenkbaar dat Ducati de fiets in twee versies op de markt gaat brengen, een standaard en een S versie, waarbij de laatste met elektronische vering en bochten ABS zou kunnen zijn uitgerust.

Voor de exacte ins en outs zullen we moeten wachten tot de EICMA in Milaan, waar Ducati traditioneel altijd haar nieuws voor het komende seizoen presenteert.