Zoeken

Ducati Monster 821 bij dealers gearriveerd

31 juli 2014
De eerste vergelijkingstest staat al over enkele weken ingepland, maar wie ons oordeel niet af wil wachten kan nu al bij de Ducati dealer voor een proefrit terecht. De compleet nieuwe Monster 821 is namelijk in den lande gearriveerd, amper een maand nadat de motor in Bologna is gepresenteerd.

Ducati 2015 Monster 821

Dat Ducati tegenwoordig onder de vlag van het Volkswagen concern hangt is de wijze waarop nieuwe modellen worden gelanceerd goed af te zien. Waar in het verleden door de Italianen de EICMA in Milaan werd gezien als hét moment om het nieuws voor het volgende seizoen te presenteren is dat beeld onder invloed van VW door Ducati volledig losgelaten.

Zoals al gebruikelijk in de automotive wereld werd spreiding het nieuwe sleutelwoord. Zo werd het afgelopen jaar alleen de Monster 1200 in Milaan gepresenteerd. De 1199 Superleggera was al eerder gepresenteerd, de 899 Panigale was zelfs al geïntroduceerd, terwijl over de nieuwe Diavel en Monster 821 nog met geen woord werd gerapt. Om die gedurende het voorjaar al als 2015 model te lanceren.

De Monster 821 wordt aangedreven door het nieuwe 821 cc 11° Testastretta motorblok dat vorig jaar in de Hypermotard 821 werd geïntroduceerd. In de Monster kreeg het motorblok er zelfs 2 pk bij, wat het vermogen op 112 pk heeft gezet, meer dan genoeg om in de omgeving van Bologna fraaie wheelies te trekken, zo bleek tijdens onze eerste kennismaking met de fiets.

De nieuwe Monster 821 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen met in totaal drie kleurstellingen. De Monster 821 Dark is met een prijskaartje van € 11.790 (België: € 10.220) het goedkoop geprijsd, voor de standaard Monster 821 in Rood of mat wit/rood moet € 12.220 (België: € 10.720) worden neergelegd. Daarnaast heeft Ducati ook een 35 kW versie voor het A2 rijbewijs uitgebracht.

De nieuwste aanvulling van de Monster familie is kort na z’n introductie al bij zowel de Nederlandse als de Belgische dealers gearriveerd, waar de motor ook voor een proefrit beschikbaar staat. We zouden zeggen, doe er je voordeel mee…