Zoeken

Ducati lanceert Scrambler Mike Hailwood Edition

23 maart 2016
Geïnspireerd door de fiets waarmee hij in 1978 de TT won heeft Ducati een gelimiteerde Mike Hailwood uitvoering van de Scrambler uitgebracht. Van de Mike Hailwood Scrambler zullen er slechts 58 worden geproduceerd, maar je zult er wel voor naar Thailand moeten gaan.

Ducati Scrambler_Hailwood

Als je deze Mike Hailwood Scrambler ziet zou je haast niet denken dat de Scrambler als donor is gebruikt, zoveel aanpassingen als Ducati Thailand aan de standaard fiets heeft gedaan. Meest in het oog springend is het fraai gevormde eenzits zadel en de kleine bikinekuip, die overduidelijk 900SS invloeden hebben. De nostalgische kleurstelling van Hailwood’s TT racer maakt het design compleet.

Maar daar is het niet bij gebleven. De tank is iets anders van vorm en heeft nu een inhoud van 14 liter, het stuur is ingeruild voor een vlakker exemplaar en is van handvatten van de Panigale voorzien, de aluminium spiegels komen uit de Ducati Performance catalogus, de LED knipperlichten zijn minimalistisch uitgevoerd, de achtershock komt uit huize Öhlins en het ongetwijfeld fraaie uitlaatgeluid komt voor rekening van Termignoni.

Ducati Scrambler Hailwood

De Scrambler Mike Hailwood Edition kan tot en met 22 april online worden besteld voor het prijskaartje van 699.000 Thai Baht, ongeveer € 17.750. Dat is alles behalve goedkoop, maar dan heb je een exclusieve fiets met genummerde plaque op het kontje. En je kunt zelf ook nog het nummer uitkiezen, mits het nog niet is verkocht.