Zoeken

Computerbeelden Africa Twin gelekt

18 mei 2015
De komst van de nieuwe Africa Twin was nog maar amper door Honda bekend gemaakt, of de eerste beelden van de nieuwe fiets circuleerden op het internet. De computer animaties zijn afkomstig van het Australische patentburo, waar Honda patent voor het ontwerp heeft aangevraagd.

Honda CRF1000L Africa Twin

Wie de computer animaties van Honda’s nieuwe CRF1000L Africa Twin goed bestudeert zal amper verschillen kunnen ontdekken met het prototype dat het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan werd getoond.

De nieuwe Africa Twin wordt aangedreven door een staande twin, dat in een aluminium twinbeam frame is gemonteerd. De voorkant is middels een upside down afgeweerd, dHonda CRF1000L Africa Twine achterkant middels een monoshock in de dubbelzijdige achterbrug. De twin is geheel in Honda’s hedendaagse trent van een DCT aandrijving is voorzien. Volgens Honda is het DCT van de Africa Twin speciaal ontworpen voor offroad rijden.

Wat Honda daarmee bedoelt is vooralsnog de vraag, het enige wat uit de beelden kan worden afgeleid is dat de Africa Twin een normale schakelpook heeft, waar de huidige DCT modellen alleen via de flippers op het stuur kunnen schakelen. Het is te hopen dat Honda meer gevoel in de schakelpook heeft aangebracht dan Aprilia met de Mana 850, waar die pook vanwege het gebrek aan gevoel een aanfluiting is.

Honda CRF1000L Africa Twin

We verwachten dat Honda de komende tijd meer informatie via het wereldwijde web zal gaan teasen, net als Ducati dat het afgelopen jaar met de Scrambler heeft gedaan.