Zoeken

BMW vernieuwt C650 Sport en C650 GT scooters voor 2016

23 september 2015
BMW heeft de C650 Sport (voorheen de C600 Sport) en C650 GT motorscooter voor modeljaar 2016 vernieuwd. Naast een aangepast uiterlijk zijn onderhuids ook flink wat modificaties doorgevoerd.

BMW C650_P90196899

Met een gemodificeerde aandrijving, meer comfortabele vering en een compleet herzien ontwerp heeft BMW de C650 Sport grondig aangepakt. De nieuwe vering moet volgens BMW een ideaal compromis tussen sport en comfort zijn, terwijl de nieuwe CVT setup met gewijzigde koppeling meer dynamiek - en daarmee een meer spontane set-off respons - moet hebben gecreëerd.

De tweecilinder lijnmotor is in beide modellen - net als voorheen - goed voor een topvermogen van 60 pk bij 7.500 toeren per minuut, daarnaast is er ook een 35 kW versie leverbaar. Om aan de Euro 4 emissie-eisen te voldoen heeft BMW de mapping van het motorblok verfijnd. De nieuwe uitlaat moet de scooter een dynamischere uitstraling geven.

Naast ABS heeft BMW beide modellen nu standaard ook met ASC (Automatic Stability Control) uitgerust. Daarnaast kan de C650 GT met SVA (Side View Assist) worden uitgerust, een primeur in de motorwereld. De Side View Assist houdt de blinde hoek in de gaten en ondersteunt daarmee de rijder als er van baan moet worden gewisseld.

Vanaf wanneer beide scooters leverbaar zijn en hoeveel ze moeten kosten is nog niet bekend.