Zoeken

BMW maakt prijs G310GS bekend

19 september 2017
Hoe ‘ie rijdt weten we eind van de week alles van, maar BMW heeft nu al de prijs van de nieuwe G310GS bekend gemaakt. Het kleintje GS gaat vanaf 7 oktober bij de BMW dealer over de toonbank voor een prijs vanaf € 6.894,00.

Bijna een jaar hebben we d’r op moeten wachten, op BMW’s vorig jaar op de EIMCA in Milaan gepresenteerde G310GS, het tweede model van de nieuwe ééncilinder serie die in samenwerking TVS is ontwikkeld en bij de Indiase gigant wordt geproduceerd. 

De G310GS wordt net als de vorig jaar gelanceerde G310R aangedreven door een 313 cc vloeistofgekoelde ééncilinder met vier kleppen, twee bovenliggende nokkenassen en elektronisch geregelde benzine-injectie. De ééncilinder levert ook nu een topvermogen van 25 kW, ofwel 34 pk bij 9.500 toeren en een maximum koppel van 28 Nm bij 7.500 toeren per minuut. 

Tel daar het rijklaargewicht van nog geen 170 kilo bij op (169,5 kg om precies te zijn) en je hebt volgens BMW alle ingrediënten in huis voor zoals de Duitsers het noemen ‘uitzonderlijk veel rijplezier en dynamiek’.  

Wat design betreft is de BMW G310GS onmiskenbaar een lid van de GS familie. Volgens BMW is ‘ie tijdloos en veelzijdig, stuurt ‘ie soepel en scherp in de stad en is ‘ie tegelijkertijd robuust bij off-roadgebruik. Met zijn hoge voorspatbord, treffende lijnen en hoge achterkant heeft deze machine de kenmerken van de grotere GS modellen. 

Volgens BMW is bij de ontwikkeling van het kleintje GS rekening gehouden met rijd(st)ers van uiteenlopend postuur. Zo is de standaard zithoogte van 835 mm door middel van een hoger en lager zadel aan te passen naar 850 en 820 mm. Vet is trouwens dat voor off-road gebruik het ABS is uit te schakelen.

Door zijn korte wielbasis, een 19-inch voorwiel en vergrote veerwegen zit de berijder rechtop, wat bij moet dragen aan de prettige en gemakkelijke handling. In hoeverre dit grootspraak is weten we eind van de week alles van, als in de omgeving van Barcelona met de G310GS is kennisgemaakt.