Zoeken

Aprilia lanceert Shiver 900 en Dorsoduro 900

9 november 2016
Verrassing: Aprilia heeft echt nieuws! Na jaren van relatieve stilte is er nu eindelijk wat activiteit binnen de gelederen met de onthulling van meteen maar twee modellen: de Dorsoduro en Shiver 900.

Natuurlijk is dat niet vreemd, want ze delen hetzelfde blok en zijn op veel vlakken een verlenging van elkaar. Aprilia weet dat ook en draait dus niet om de hete brij heen, maar trekt ineens het doek van zowel de nieuwe Dorsoduro en Shiver. Top. 

Natuurlijk valt als eerste de cilinderonhoud op, die is gegroeid naar900cc. Specs: 95 pk, 90 Nm en vanzelfsprekend Euro4. Hiermee is de Aprilia weer een serieuze concurrent in de 800 tot 1000cc klasse. Komt goed uit, want daar is het tegenwoordig goed druk. 

Behalve even flink de rag door de cilinders, heeft Aprilia ook een paar essentiële extra’s toegevoegd die vandaag de dag meer regel dan uitzondering zijn. Verstandig, want daarmee moderniseren ze flink. Ride by wire, nieuwe mappings (vergelijkbaar met de oude: Sport, Tour, Rain), uitschakelbaar ABS, traction control en scherpere handling door een nieuwe Kayaba voorvork. Dit wordt afgetopt met een digitaal display.

Voor de Shiver geldt nagenoeg hetzelfde. Toch is men hier iets verder gegaan door een aangepast design en een TFT display. Verder opnieuw ABS, traction control, keue uit drie mappings, ride by wire, de nieuwe voorvork, noem maar op. Overige specificaties en prijzen worden in het voorjaar bekendgemaakt.