Zoeken

Zero Upgrade to Electric: 1000 euro korting op een nieuwe SR/S en SR/F

13 juli 2020
Ze zijn al meer dan 10 jaar actief, maar met de nieuwe SR/F en SR/S lijkt Zero Motorcycles eindelijk een stevige voet aan wal te krijgen in de motorindustrie. Om de verkoop van elektrische motoren een extra stimulans te geven lanceert Zero Upgrade to Electric: 1000 euro korting op een SR/S en SR/F.

Zero Motorcycles, de wereldleider in elektrische motorfietsen en aandrijflijnen, kondigde vandaag de terugkeer aan van een enorm succesvol incentive programma voor elektrisch motorrijden. Het Amerikaanse merk focust zich al sinds de oprichting in 2006 puur en alleen op elektrische aandrijflijnen en kan daarmee als de Tesla onder de motorfietsen worden gezien. 

Nu weten we dat de onderdelen van een elektrische aandrijflijnen peperduur zijn, waardoor het totaalplaatje ook best aan de prijs is, maar daar staat tegenover dat de variabele (onderhoud) kosten supergoedkoop zijn. 

Tanken doe je thuis aan het stopcontact tegen 22 cent per kWh, wat een vollading van 0-100% je 14,4 x 0,22 = € 3,17 kost. In de meest ongunstige situatie kom je daar 150 km ver mee, wat zich naar een kilometerprijs van 0,02 cent/km vertaalt. Om dat met benzine te halen zou je motor 1 op 75 moeten lopen.

Naast dat de 'brandstofkosten' aanzienlijk lager zijn vergt een elektrische motor ook nog eens veel minder onderhoud, remmen en banden zijn de grootste onkostenpost, waarbij dat eerste afhankelijk is van hoevaak je energie recupereert via de motorrem, wat de levensduur van je remblokken aanzienlijk verlengt.

Tel daarbij op dat je elektrisch vanaf stilstand altijd over het maximum koppel beschikt en daardoor bij het stoplicht sneller weg bent dan welke andere benzinemotor dan ook, je geen geluidsoverlast veroorzaakt - wat sinds corona in grote delen van Europe een kiespijnhoofdstuk is geworden - en de lucht niet met uitlaatgassen vervuilt en je begrijpt waarom dit als het transport van de toekomst wordt gezien. 

Toch zal het nog wel even duren voordat ook de meest fervente motorrijder over de streep getrokken is, overtuigd als iedereen is dat geluid onmiskenbaar de essentie van motorrijden is. Totdat men heeft gereden en tot de ontdekking is gekomen dat je er iets veel gavers voor terugkrijgt, namelijk koppel, koppel en nog meer koppel. 

Om motorrijders over de streep te trekken heeft Zero nu het incentive-programma Upgrade to Electric uitgerold: een korting van €1.000 voor de aankoop van een nieuwe SR/F of SR/S uit 2020. Beide modellen zijn de meest recente uit de lijn van negen verschillende modellen van Zero die allen in het hoofdkantoor in Californië vervaardigd worden. 

Zero hoopt dat de korting bij velen een stimulans is om de overstap te maken van traditioneel rijden met een verbrandingsmotor naar de ongeëvenaarde sensatie van een elektrische motor. 

Bovenop de korting blijven natuurlijk ook de maatregelen vanuit de overheid om uitstootvrij te rijden in stand waardoor rijders genieten van een extra belastingvoordeel. In Nederland gaat dat voor particulieren om een vrijstelling op de BPM en MRB met daarbovenop nog mogelijke voordelen afhankelijk van de gemeente. 

Zakelijke rijders die een Zero aanschaffen genieten van een belastingvoordeel onder de MIA en de KIA regeling. Het fiscale voordeel kan oplopen tot 15.000 euro en is afhankelijk van de bedrijfsvorm en de belastingschaal.

Umberto Uccelli, Vice President & Managing Director van Zero EMEA, is blij met de belangstelling voor elektrische motorfietsen: 
“Onze dealers in de Benelux merken veel enthousiasme bij hun klanten. Zij zien ook dat steeds meer rijders hun huidige motorfiets met verbrandingsmotor willen inruilen voor een elektrisch alternatief. Onze dealers zijn blij dat ze deze promo kunnen aanbieden en de geweldige SR/S en SR/F nog beter kunnen aanprijzen voor potentiële klanten.”


De SR/S werd pas in februari uitgebracht als een nieuw model en voegt zich bij de SR/F, zijn bekroonde broertje, als de twee krachtigste en intelligentste modellen van het bedrijf. De moeiteloos krachtige motorfietsen worden aangedreven door de eigen aandrijflijn van Zero, die een verbluffend koppel van 110 pk en 190 Nm produceert. 

Elk model kan worden opgeladen via elk stopcontact of op meer dan 90% van het openbare EV-oplaadnetwerk door middel van snelle Type 2-laders. De ongeëvenaarde SR/F heeft een actieradius tot wel 320 stadskilometers met een volle accu en de beschikbare Power Tank. 

De SR/S is voorzien van een nette en aerodynamische kuip waardoor tot wel 13% méér range gehaald kan worden wanneer je achter het scherm ligt. Bovendien wordt de Zero aangedreven door ons eigen Cypher III-besturingssysteem, dat elke technologie op de motor beheerst, inclusief de volledige aansturing van het Bosch Motorcycle Stability Control voor rechte lijn- en bochten ABS, Drag Torque Control en Traction Control.

Zero Motorcycles wordt ondersteund door en verkocht via dealers in de hele EU, een volledige lijst van hun locaties en alle andere informatie over de motoren of de Upgrade to Electric promotie is te vinden op ZeroMotorcycles.com. De promotie loopt vanaf nu tot en met 15 augustus en geldt voor nieuwe SR/S en SR/F-modellen die nog niet eerder ingeschreven werden.