Zoeken

Restanten Erik Buell Racing opgekocht

7 augustus 2015
De restanten van het failliete Erik Buell Racing zijn voor een bedrag van $2,25 miljoen van de hand gegaan. Ingesloten bij de deal zijn de complete voorraad van onderdelen en motoren en de machinerie waarmee ze zijn gemaakt, waardoor de kans groot is dat EBR binnen afzienbare tijd weer back in business is.

EBR 2014 1190RX

Eind vorige maand nog werd bekend gemaakt dat Hero delen van Erik Buell Racing had gekocht, maar in tegenstelling tot wat velen hadden verwacht had Hero zich daarbij puur tot de ontwikkelingsdelen van nieuwe Hero motorfietsen beperkt.

Naar nu bekend is gemaakt zijn de restanten van Erik Buell Racing opgekocht door Atlantic Metals Group LLC, voor het bedrag van 2,35 miljoen dollar. De deal omvat aast de machines, gereedschappen, voorraad motoren en onderdelen en debiteuren ook immateriële activa, waaronder handelsmerken, motoren, onderdelen, gereedschappen, ontwikkelingsapparatuur, patentaanvragen en gerede producten voor toekomstige EBR producten.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de Milwaukee Journal Sentinel. Behalve dat de nieuwe eigenaar Atlantic Metals Group LLC heet en tijdens de gerechtsprocedure werd vertegenwoordigd door Bruce Belfer is er nog niets van de nieuwe eigenaar bekend. Tegenover onze Amerikaanse collega’s van Motorcycle.com verklaarde Erik Buell dat ter zijner tijd alles bekend zal worden gemaakt, maar dat het er wel naar uitziet dat EBR weer back in business is.