Zoeken

Passo Sella per Energica

18 juli 2017
Het is je misschien niet ontgaan: Italië heeft besloten de Sellapas af te sluiten. Voor verbrandingsmotoren... veel ophef uiteraard, iedereen op z'n achterste poten en zwaar verontwaardigd, kreten als oneerlijk en het begin van het einde luidden al direct na de bekendmaking. Maar is dat wel zo?

Allereerst is de pas maar één dag per week gesloten, voor de maanden juli en augustus. En wat staat er nog meer: verbrandingsmotoren. Dat is als je het ons vraagt knap eerlijk, er wordt gewoon niet meer gereden met benzine, diesel, LPG of Methanol. Simpel. Geen motoren inderdaad, maar ook geen auto's, campers, vrachtwagens of wat er nog meer is. Niks.  Behalve.....

Behalve als je geen verbrandingsmotor gebruikt. Elektrisch is het antwoord: elk elektrisch aangedreven voertuig dat zijn geluk wil beproeven op een enkeltje top van de Sella kan zich volledig uitleven. En waarom brengen wij dit als iets positiefs? Omdat Energica, zelf ook Italiaans en bovendien producent van, jawel, elektrische motorfietsen, besloten heeft elke woensdag in juli en augustus kamp op te zetten aan de voet van de Sellapas, met een handvol motoren uit eigen voorraad, voor ieder die daar zin in heeft. 

Dus wil je ooit al eens een elektrische motorfiets geprobeerd hebben? Of wil je een keer in alle rust, vrij van overig verkeer, een alpenpas op knallen? Dan is daar nu de ideale gelegenheid voor. En dát vinden we tof. Dat vinden we supertof en we zijn al druk bezig te kijken hoe we dit varkentje kunnen wassen. Wil je het zelf ook proberen, volg dan deze link energicamotor.com/energica-dolomitesvives en je wordt vanzelf op je wenken bediend.