Zoeken

Nieuwe ZX-10R: uitermate geheimzinnig

8 september 2015

 Met zwaailamp en sirene explodeerde onze mailbox zojuist, Kawasaki had een kleine bom achtergelaten: nieuws over de 2016 ZX-10R.

Het belangrijkste nieuws is dat 'ie er aan komt.... hou je maar vast. Want verder blijft het nog even gissen. Veel meer dan onderstaanda afbeelding krijgen we niet en de persinformatie is -logischerwijs- ook bijzonder voorzichtig.

 20150908-NINJA ZX-10R_TEASER

Volgens de informatie was het tijd dat de ZX-10 weer een upgrade kreeg om met z'n tijd mee te kunnen. Daarbij staat het WSBK team en hun prestaties bovenaan als het aankomt op doorvoeren van enkele wijzigingen. Uiterlijk hoeven we echter niet al te schokkende veranderingen te verwachten, het bericht spreekt over 'subtiele maar effectieve' wijzigingen. De rest van de vernieuwingen zijn vooral onderhuids te vinden. Natuurlijk zal de ZX10R ook motorisch nog wel een poetsbeurt hebben gekregen, verder is het de vering die 'ingrijpend' geupgrade is en 'De meest hoogwaardige remmen'. Vanuit wat we weten kan dat neerkomen op een SFF-BP vork en Brembo M50 monoblocs. Beide vinden we nu al op de H2 terug, dus dat zou best kunnen.

Projectleider Yoshimoto Matsuda daarover: ‘’Het gaat hierbij niet om een volkomen nieuw ontwikkeld model, zoals de huidige Ninja ZX-10R dat bij zijn introductie was’’ legt hij uit. ‘’Bij het nieuwe 2016 model hebben we de focus vooral gelegd op maximale performance en nog verder doorontwikkelde technologieën. En we zijn trots op het resultaat. De nieuwe Kawasaki Ninja ZX-10R biedt een grote stap voorwaarts qua handling en performance. Daarnaast is het de perfecte basis om de rijder met de meest geavanceerde technische middelen te ondersteunen en diverse andere innovaties te introduceren.’’

We hoeven echter niet al te lang te wachten op meer nieuws, de motor wordt al in oktober onthuld.