Zoeken

MV Agusta vindt nieuwe geldschieter

21 november 2016
Net als je denkt 'dat komt nooit meer goed' weten ze het altijd weer voor elkaar te boksen. Ook dit keer is de Italiaanse mafia eh... MV Agusta erin geslaagd een geldschieter te vinden voor het noodlijdende bedrijf.

Opnieuw is er iemand gestonken in de gladde praatjes van Fili di tutti Capi, Giovanni Castiglioni. Na Amerika en Duitsland is nu Rusland het beloofde land en opnieuw lijkt het -knap genoeg- alsof het dit keer eens wél goed zou kunnen komen. Alhoewel, dat dachten we voorgaande keren ook.

De illustere investeerders zijn de Black Ocean groep. Samen met MV Agusta Holding zijn ze tot een akkoord gekomen om MV Agusta SPA (zie je wat ze gedaan hebben?) een nieuwe financiële injectie te geven. Geplande
datum valt samen  met de goedkeuring van een herstructureringsplan, dus er gaat nogal wat op de schop. En tegelijk ook weer niet natuurlijk, want wij als consument merken daar als het goed is helemaal niks van.

Zelfde mensen aan de telefoon, zelfde toeleveranciers, zelfde medewerkers. Alleen krijgen ze op papier een andere functie, vliegt de kantinejuf eruit (voor een dag of twee, want er moet wel gegeten worden dus is ze zo weer aan het werk) en kunnen schuldeisers fluiten naar hun geld. Maar dat is een aanname en kunnen we natuurlijk nooit hard maken.

Black Ocean is onderdeel van de Ocean Group, een internationale investeringsgroep, opgericht door Oliver Ripley en Timur Sardarov. Namen die je direct weer kunt vergeten, maar ze vullen het persbericht zo mooi. Toch, met kantoren in New York, Londen en Luxemburg kun je in elk geval laten voorkomen dat je genoeg geld te besteden hebt.

Volgens Gio is hij meer dan blij: "Behalve het versterken van ons kapitaal, wat belangrijk is voor de toekomst van MV Agusta, ben ik sterk overtuigd dat de heren Sardanov en Ripley met hun wereldwijde team kunnen bijdragen met hun ondernemers en managementkunsten, om MV als speler in de Super Premium Motormarkt te kunnen laten blijven meespelen". En daar kun je het mee doen.