Zoeken

MotoShare: onderling motoren huren en verhuren

16 juni 2016
Wij zetten er zelf grote vraagtekens bij, maar eind vorige maand is een nieuw motorplatform gelanceerd waarbij motorrijders onderling motoren kunnen huren en verhuren: MotoShare. Het platform werkt samen met de KNMV.

KNMV-Motoshare

Geïnspireerd door bedrijven als AirBnb en Snappcar kwam MotoShare directeur Jos Huisman op het idee een deelplatform voor motorfietsen te beginnen. Sinds eind 2015 is de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV) als adviseur betrokken bij de Nederlandse start-up. Motoshare denkt in te spelen op het feit dat de Nederlandse motorliefhebber gemiddeld anderhalve motor bezit en deze relatief weinig gebruikt, terwijl er een grote groep actieve motorrijders is die geen eigen motor heeft.

Motoreigenaren kunnen via het platform van MotoShare een deel van de kosten dekken door hun motor te verhuren. Motorrijders zonder eigen motor kunnen via MotoShare betaalbaar veel verschillende type motoren direct bij de eigenaar huren. Zo profiteer je van een laag eigen risico en standaard 200 km vrij per dag.

Patrice Assendelft, directeur KNMV:
De KNMV is er voor alle motorrijders in Nederland. Wij zien in dat dit initiatief motorrijden veel toegankelijker kan maken voor veel motorliefhebbers met of zonder eigen motor. Ook kan het een uitkomst zijn voor de jonge generatie waar het delen van bezit al meer geaccepteerd is. Daar sluiten wij ons als KNMV graag bij aan en we betrekken deze groep de komende jaren graag meer bij de KNMV.

Jos Huisman, directeur MotoShare:
Wij proberen binnen MotoShare een hechte community van motorliefhebbers te bouwen. Met slimme online oplossingen maken we onderling verhuur makkelijker en veiliger. Jij beslist wie jouw motor mag huren en wanneer. Wij maken het makkelijk met online betaling, een all-risk verzekering, achtergrond checks en een beoordelingssysteem. Samen met de KNMV gaan wij die community verder opbouwen.

De vraag is alleen of motorrijders daar warm voor zullen gaan lopen, een motor is wat dat betreft heel anders dan een huis of een auto. Veel motorrijders koesteren hun motoren en zijn er al huiverig voor om een goede vriend te laten rijden, laat staan de motor verhuren aan een vreemdeling.