Zoeken

Long Way Up vanaf 18 september op Apple TV+

5 augustus 2020
Dat Ewan McGregor en Charlie Boorman hun meest recente avontuur dwars door Zuid-Amerika niet met BMW of Triumph, maar met Harley-Davidson's LiveWire hadden gedaan wisten we al, maar niet dat 't niet op Discovery, maar op Apple TV+ zou worden uitgezonden. Apple TV+ heeft een eerste preview van "Long Way Up" onthuld.

 

De epische nieuwe motorserie herenigt de beste vrienden Ewan McGregor en Charley Boorman na meer dan tien jaar sinds hun laatste motoravontuur over de hele wereld. De eerste drie afleveringen van "Long Way Up" gaan wereldwijd in première op Apple TV+ op vrijdag 18 september en nieuwe afleveringen zullen wekelijks uitrollen.

De reis die in 100 dagen meer dan 20.000 kilometer, 16 grensovergangen en 13 landen beslaat, start vanuit de stad Ushuaia, op het puntje van Zuid-Amerika. In hun meest uitdagende expeditie tot nu toe reizen Ewan en Charley door de glorieuze en onderbelichte landschappen van Zuid- en Midden-Amerika, waarbij ze gebruik maken van geavanceerde technologie in het zadel van hun elektrische Harley-Davidson LiveWire motorfietsen, om zo bij te dragen aan de duurzaamheid van de planeet.

De nieuwe serie volgt Ewan en Charley tijdens hun reis door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en omhoog door Colombia, Midden-Amerika en Mexico. 

Harley-Davidson is enthousiast over de verschijning van LiveWire in Apple's Long Way Up met Ewan McGregor en Charley Boorman. "LiveWire-model een opwindende elektrische motorfiets die de grenzen van high-performance, technologie en design in de wereld van tweewielers verlegt", aldus de Amerikanen.

De LiveWire-motorfietsen die in de nieuwe serie worden gereden, zijn trouwens allesbehalve standaard. Gebaseerd op productiemodellen en aangepast om deze grenzen verder te verleggen naar de randen van de aarde voor deze epische samenwerking. 

Om het avontuur tot een goed eind te brengen werden McGregor en Boorman begeleid door twee pick-up trucks voorzien van dieselaggregaat highpower laadstations, om beide LiveWires weer binnen 't uur van voldoende prik te voorzien. Benieuwd of dat straks in de serie ook te zien zal zijn.

"Long Way Up" is een nieuwe originele serie die de eerdere avonturen van Ewan en Charley in "Long Way Round" en "Long Way Down" opvolgt.