Zoeken

Kevin Schwantz rijdt Manx Norton Featherbed tijdens Goodwood Revival

24 juli 2014
Na twintig jaar niet op Britse bodem te hebben geracet zal racelegende Kevin Schwantz in september in Engeland weer in actie gaan komen. De voormalig 500cc wereldkampioen gaat deelnemen aan de 2014 Goodwood Revival opeen iconische Manx Norton Featherbed.

Kevin Schwantz

Je zou haast denken dat Kevin Schwantz aan zijn tweede race-jeugd is begonnen. De Texaan, die in eind jaren ’80 / begin jaren ’90 dé spraakmaker was van de 500cc Grand Prix, maakte het afgelopen jaar zijn rentree in de 8 uren van Suzuka, waar hij ook komend weekend weer voor het Yoshimura Suzuki team in actie zal komen.

Het weekend van 12 september keert Schwantz terug naar Engeland, waar hij voor het laatst in 1994 tijdens de Britse Grand Prix op Donington in actie kwam. Ditmaal echter niet voor een circuit-event, mNorton 500aar voor de Goodwood Revival, de beroemde hillclimb over een afstand van 1,16 mijl.

Het is niet voor het eerst dat Schwantz in Goodwood acte de presence geeft, het afgelopen jaar wist hij het Britse publiek al te vermaken met zijn 1993 RGV500 kampioensmachine, waarmee hij tijdens het Festival of Speed aantrad.

Tijdens de Goodwood Revival, de classic variant van het Festival of Speed, gaat Schwantz deelnemen aan de Barry Sheene Memorial Trophy, de klasse voor motoren uit de periode 1951-1954. Schwantz zal dat op de Manx Norton Featherbed doen, om precies te zijn de enige overgebleven 1950 Norton Works 500 Featherbed, de motor waarmee Geoff Duke de Isle of Man TT domineerde en die 64 jaar lang niet in actie is geweest.

Kevin Schwantz:
Ik ben verheugd deel te nemen aan de Goodwood Revival en rijdt niet alleen op een van de beroemdste racemotoren ooit gebouwd, maar tevens de motor wiens ontwerp motorracen voor goed heeft veranderd. Ik heb nooit de Revival geracet, maar ben wel naar het Festival of Speed geweest en was erg onder de indruk van het fantastische event. De machines, niet te vergeten de motorsport legendes die aanwezig zijn, het publiek dat in grote getale aanwezig is, het was waanzinnig. Het Goodwood Motor Circuit ziet er snel uit en ik kijk er naar uit om de Norton 500 Featherbed daar de sporen te geven.

Meer informatie: www.goodwood.co.uk