Zoeken

Kawasaki sponsor Zwarte Cross

18 juli 2014
Het valt niet te ontkennen dat Kawasaki dit jaar behoorlijk aan de weg aan het timmeren is. Zo is Team Green zich met ingang van dit seizoen een van de nieuwe hoofdsponsors van de Zwarte Cross, die al vanaf het begin ook voor blanken toegankelijk is.

Zwarte Cross Logo

Wat ooit in 1997 begon als een ludieke crosswedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, die werd gecombineerd met een concertpodium waar bands speelden waar ander niemand een kaartje voor zou hebben gekocht, is in meer van vijftien jaar tijd tot een ongekend meerdaags evenement dat het afgelopen jaar in 3 dagen tijd bijna 163.000 toeschouwers trok.

Reden voor Kawasaki om daar z’n naam aan te verbinden. Bovendien heeft Kawasaki met de KX250F en KX450F twee gedegen crossers in huis die het in de Verenigde Staten verdomd goed doen, met Ryan Villopoto dit jaar zijn 4e AMA titel wist binnen te halen.

Zowel voor de opbouw als tijdens het evenement heeft Kawasaki diverse producten beschikbaar gesteld, als de KX, Mule en Brute Force. Het zou ons niets verbazen als het team van Ome Henk nog een stap verder gaat en we het volgend jaar niet meer spreken van de Zwarte, maar de Groene Cross.