Zoeken

Brembo verschaft helderheid terugroepactie rempomp

16 januari 2018
Brembo heeft meer duidelijkheid verschaft in de recente recall van de PR16 rempomp. Volgens de Italiaanse fabrikant heeft de recall alleen betrekking op rempompen die aan motorfabrikanten zijn geleverd en niet de losse verkoop.

Begin dit jaar werd bekend dat Brembo een productiefout had gemaakt bij de PR16 rempomp. De uit synthetisch polymeer vervaardigde remzuiger zou mogelijk kunnen scheuren, waardoor de remdruk weg zou vallen. 

Het probleem werd in eerste instantie bij Ducati opgemerkt, dat melding kreeg van een motor waarbij de remdruk was weggevallen. Onderzoek bij Brembo wees uit dat de uit synthetisch polymeer vervaardigde remzuiger de boosdoener was. Door de remzuiger te vervangen door een aluminium exemplaar (wat in het productieproces al was gedaan) zou het probleem worden opgelost. 

Naast Ducati kwam ook Aprilia met een officiële recall, maar wij stelden al dat het daar waarschijnlijk niet bij zou blijven. In een persbericht heeft Brembo nu laten weten dat de betreffende rempomp naast Ducati en Aprilia ook bij KTM, MV Agusta, TM Racing, Moto Morini en Horex is toegepast. 

Brembo zegt zelf alle fabrikanten op de hoogte te hebben gesteld, zodat de eigenaren van de getroffen motoren kunnen worden geïnformeerd en het gewraakte onderdeel bij de dichtstbijzijnde dealer kan worden uitgewisseld. MV Agusta heeft inmiddels een recall uitgeschreven voor de 2015 F4 RR, de andere merken hebben nog niet gereageerd.