Zoeken

2017 opnieuw recordjaar voor KTM

16 januari 2018
De voorlopige kerncijfers van het bedrijfsjaar 2017 moeten nog worden gepubliceerd, maar vooruitlopend daarop heeft KTM alvast bekend gemaakt het afgelopen jaar zeker niet slecht te hebben geboerd. Wat volume betreft werd een groei van 17% gerealiseerd.

De toekomst ziet er zonnig uit voor de Oranje Brigade. Het afgelopen jaar werd de complete Allroad familie compleet vernieuwd, evenals de übervette Super Duke, en dit jaar zijn de Oostenrijkers vol in de aanval gegaan in het sportieve Naked middensegment met de vanaf maart leverbare nieuwe 790 Duke, de eerste door een paralleltwin aangedreven fiets van KTM. Daarnaast zullen de Husqvarna Vitpilen en Svarpilen modellen dit jaar op de markt worden gezet.

Volgens eerste cijfers die door KTM bekend zijn gemaakt, zijn het afgelopen jaar maar liefst 239.000 motoren aan de man gebracht, ofwel een groei van 17% ten opzichte van 2016 en het zevende recordjaar op rij. KTM heeft daarmee zijn leidende positie als grootste Europese fabrikant flink vergroot en we weten dat 't wat Stefan Pierer betreft niet bij blijft, zijn ambitie is KTM de derde grootste fabrikant ter wereld te maken. 

De voorlopige kerncijfers van de KTM Industries Group over het bedrijfsjaar 2017 zullen op 29 januari 2018 worden gepubliceerd, na het sluiten van de aandelenbeurs.